Produkten > Technische schuimen > Polyesterschuim

Polyesterschuim

LSB

Polyesterschuim is een opencellig polyurethaanschuim welke verkregen wordt uit een veresteringspolymerisatie. Met polyesterschuim worden in geluidsisolatie zeer goede resultaten behaald. LSB is een polyesterschuim met lage densiteit dat vooral toegepast wordt bij de bekleding van luchtbehandelingsinstallaties en in de machinebouw, met name compressoren, waar dit schuim doorgaans als geluidsisolator wordt gebruikt. LSB wordt veelal toegepast bij het flightcasen van meetapparatuur, camera's en muziekinstrumenten.

Door zijn uitstekende geluidsabsorberende kwaliteiten is polyesterschuim verwerkt in professionele geluidsopnamestudio's die als een soort floating room rondom met dit schuim zijn geïsoleerd.
Deze producten kunnen voorzien worden van een structuur. Een oppervlaktevergrotende structuur, levert behalve een decoratief effect ook een hogere dempingwaarde. Naast de piramide en noppenstructuur, kunnen er op verzoek, ook andere structuren worden aangebracht. 

Fireflex®

Fireflex® is een flexibel polyurethaanschuim, gebaseerd op een polyester polyol.
Fireflex® behaalt HF1 bij de UL 94 test, vereist voor elektronische apparatuur, en passeert andere brandtesten zoals MVSS 302, van toepassing in de transport en automobielsector.
Fireflex® heeft zeer goede akoestische eigenschappen.